تفسیر قرآن کریم ... | مسجد، آسایش و آرامش و ضمانت عبور از صراط ... | ملتى که به خدا متکى و معتقد باشد و ... | شهید حاج قاسم سلیمانی: همهی دعوای غرب با عالم اسلام ...
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیکمْ یا اَهْلَ بَیتِ النُّبُوَّة
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم
وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ
و در حقیقت، در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را بندگان شایسته ما به ارث خواهند برد.
سوره مبارکه انبیاء آیه ۱۰۵
علی بن ابیطالب از هفتاد هزار سال پیش از خلقت آدم "امیرالمؤمنین" بوده است.
ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ می گوید:
ﺭﻭﺯﯼ ﺑﺎ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ(ص) ﺩﺭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﮐﻮﭼﻪﻫﺎﯼ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﻣﯽ ﺭﻓﺘﻴﻢ ﮐﻪ علیبنابیطالب(ع) ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ(ص) ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺳﻼﻡ ﮐﺮﺩ: "السلام ﻋﻠﻴﮏ ﻳﺎ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﻭ ﺭﺣﻤﻪ ﺍﻟﻠﻪ ﻭ ﺑﺮﮐﺎﺗﻪ ."
ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ(ص) ﻧﻴﺰ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺦ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
"ﻭ ﻋﻠﻴﮏ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻳﺎ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤؤﻣﻨﻴﻦ"
ﺍﺯ ﻟﻘﺒﯽ ﮐﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ(ص) ﺑﻪ ﻋﻠﯽ ﺑﻦ ابیطالب(ع) ﺩﺍﺩ، ﺗﻌﺠﺐ ﮐﺮﺩﻡ ﻭ ﺑﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﮔﻔﺘﻢ: ﺍﯼ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ، ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﭘﺴﺮﻋﻤﻮﻳﻢ، ﻋﻠﯽ ﮔﻔﺘﯽ، ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﻣﺤﺒﺖ ﻭ ﺩﻭﺳﺘﯽ ﺷﺨﺼﯽ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺑﻮﺩ ﻳﺎ ﻟﻘﺒﯽ ﺍﺯ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ؟
ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ صلی الله علیه واله وسلم ﻓﺮﻣﻮﺩ:"ﻧﻪ، ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﺳﻮﮔﻨﺪ، ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻋﻠﯽ ﮔﻔﺘﻢ، ﺑﺎ ﭼﺸﻢ ﺧﻮﺩﻡ ﺩﻳﺪﻩﺍﻡ."
ﭘﺮﺳﻴﺪﻡ: ﺍﯼ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﭼﻪ ﺩﻳﺪﻳﺪ؟
ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠﯽ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﯿﻪ واله وسلم ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺩﺭ ﺷﺐ ﻣﻌﺮﺍﺝ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺩﺭﯼ ﺍﺯ ﺩﺭﻫﺎﯼ ﺑﻬﺸﺖ ﻧﻈﺮ ﻣﯽﮐﺮﺩﻡ، ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ: ﻋﻠﯽ ﺑﻦ ﺍﺑﻴﻄﺎﻟﺐ ﺍﺯ ﻫﻔﺘﺎﺩ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻝ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺧﻠﻘﺖ ﺁﺩﻡ "ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤؤﻣﻨﻴﻦ" ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺑﺤﺎﺭﺍﻻﻧﻮﺍﺭ. ج ۳۷.ص۳۳۹. ح۸۱
مقدار قرائت روزانه قرآن در احادیث:
در حدیثی که از امام باقر (عَلیهالسَلام) رسیده است استفاده میشود اگر مسلمانی بخواهد از غافلان و بی خبران نباشد بایستی روزانه حداقل ده آیه از قرآن بخواند. امام باقر (عَلیه السَلام) این مطلب را از رسول گرامی خدا (صَلى الله عَلیه وَ آله) نقل کرده است:
من قَرَأَ عَشرَ آیاتٍ فی لَیلَةٍ لَم یُکتَب مِنَ الغافِلینَ؛ هر کس در هر شب ده آیه قرآن بخواند از جمله بی خبران و غافلین نوشته نخواهد شد.
پنجاه آیه؛ قرائت ذاکران
در ادامه حدیث قبلی آمده است، کسی که هر روز پنجاه آیه قرآن تلاوت کند در زمره کسانی است که همیشه به یاد خدا هستند:
و مَن قَرَأَ خَمسینَ آیةً کُتِبَ مِنَ الذّاکِرینَ.
همچنین از امام صادق (عَلیه السَلام) روایت است که فرمود:
القُرآنُ عَهدَ اللهِ اِلی خَلقِِه فَقَد یَنبَغی لِلمَرأ المُسلِمِ اَن یَنظَرُ فی عَهدِهِ وَ اَن یَقرَأَ مِنهُ فی کُلِّ یَومٍ خَمسینَ آیَةً؛
قرآن پیمان خدا با مردم است. پس یقیناً برای شخص مسلمان سزاوار است که با دقت در پیمان خویش بنگرد و از آن در هر روز پنجاه آیه بخواند.
پنج علت نمازهای روزانه از زبان رسول خدا(صلےاللهعلیهوآله):
چرا نماز صبح مۍخوانیم؟
«صبح آغاز فعالیت شیطان است هرکه در آن ساعت نماز بگذارد و خود را در معرض نسیم الهی قرار دهد از شر شیطان در امان مےماند.»
چرا نماز ظهر میخوانیم؟
ظهر، همه عالم تسبیح خدا مےگویند زشت است که امت من تسبیح خدانگوید. و نیز ظهر وقت به جهنم رفتن جهنمیان است لذا هر که در این ساعت مشغول عبادت شود از جهنم بیمه مےشود.
چرا نماز عصر مۍخوانیم؟
«عصر زمان خطای آدم و حواست و ما ملزم شدیم در این ساعت نماز بخوانیم و بگوییم ما تابع دستور خداییم.»
چرا نماز مغرب میخوانیم؟
«مغرب لحظه پذیرفته شدن توبه حضرت آدم است و ما همه به شکرانه آن نمازمی خوانیم.»
چرا نماز عشا میخوانیم؟
«خداوند متعال نماز عشا را برای روشنایی و راحتی قبر امتم قرارداد.»
علل الشرایع ص ۳۳۷
قال رسول الله صلیاللهعلیهوآله:
ابوذر! خوشا به حال پرچمداران روز قیامت که پرچمها رابه دوش میگیرند و پیش از دیگران به بهشت وارد میشوند. آنان، همان کسانی هستند که در سحرگاهان و دیگر اوقات در رفتن به مساجد بر دیگران پیشی میگیرند.
مستدرک الوسائل، ج3، ص433.
امـام علـى علیهالسلام فرمودند: مردى نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و گفت:
به من کارى بیاموز که خداوند ، به سبب آن ، مرا دوست بدارد و مردم نیز دوستم بدارند، و خدا دارایى ام را فزون گرداند و تن درستم بدارد و عمرم را طولانى گرداند و مرا با تو محشور کند.
حضرت فرمود: «اینها یى که گفتى شش چیز است که به شش چیز ، نیاز دارد:
اگر مى خواهى خدا تو را دوست بدارد ، از او بترس و تقوا داشته باش.
اگر مى خواهى مردم دوستت بدارند ، به آنان نیکى کن و به آنچه دارند ، چشم مدوز.
اگر مى خواهى خدا دارایى ات را فزونى بخشد ، زکات آن را بپرداز.
اگر مى خواهى خدا بدنت را سالم بدارد ، صدقه بسیار بده.
اگر مى خواهى خداوند عمرت را طولانى گرداند ، به خویشاوندانت رسیدگى کن ؛
و اگر مى خواهى خداوند تو را با من محشور کند ، در پیشگاه خداى یگانه قهّار ، سجده طولانى کن.
أعلام الدین : ص 268 ، بحار الأنوار : ج 85 ص 164 ح 12 .
امیرالمومنین امام علی (علیهالسلام) فرمودهاند:
پیوسته امت مسلمان به راه خیر قدم مینهند، تا زمانی که از فرهنگ و آداب و رسوم (مانند پوشیدن لباس و غذا خوردن و … ) از کافران تقلید نکنند؛ و اگر در آداب از بیگانگان پیروی کردند، خداوند قادر، آنان را ذلیل میگرداند.
بحارالانوار جلد ۷۹ ( ۷۶ ) صفحه ۳۰۳ باب التجمل و اظهار النعمه
اسلام و آقازادگی
از امام سجاد(ع) پرسیدند:
«چرا هنگامی که به سفر می روید، خودتان را به دیگران معرفی نمی کنید؟ شما نوه رسول الله هستید»
امام فرمودند: «دوست ندارم از وابستگی به رسول خدا استفاده کنم تا خدمتی به من کنند.»
بحارالانوار ، جلد ۴۶، صفحه ۹۳
پیامبر صلى الله علیه و آله فرمودند:
اَلْعَدْلُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِى الاُمَراءِ اَحْسَنُ، وَ السَّخاءُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِى الاَغْنیاءِ اَحْسَنُ، اَلْوَرَعُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِى الْعُلَماءِ اَحْسَنُ، اَلصَّبْرُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِى الْفُقَراءِ اَحْسَنُ، اَلتَّوبَةُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِى الشَّبابِ اَحْسَنُ، اَلْحَیاءُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِى النِّساءِ اَحْسَنُ؛
عدالت نیکو است اما از دولتمردان نیکوتر، سخاوت نیکو است اما از ثروتمندان نیکوتر؛ تقوا نیکو است اما از علما نیکوتر؛ صبر نیکو است اما از فقرا نیکوتر، توبه نیکو است اما از جوانان نیکوتر و حیا نیکو است اما از زنان نیکوتر.
نهج الفصاحه ص578 ، ح 2006
منتظر فرج باشید و ناامید نشوید.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
انْتَظَرُوا الْفَرَجَ وَ لَا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ فَإِنَّ أَحَبَّ الْأَعْمَالِ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ انْتِظَارُ الْفَرَجِ. وَ قَالَ علیه السلام: مُزَاوَلَةُ قَلْعِ الْجِبَالِ أَیْسَرُ مِنْ مُزَاوَلَةِ مُلْکٍ مُؤَجَّلٍ وَ اسْتَعِینُوا بِاللَّهِ وَ اصْبِرُوا إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ یُورِثُها مَنْ یَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ لَا تُعَاجِلُوا الْأَمْرَ قَبْلَ بُلُوغِهِ فَتَنْدَمُوا وَ لَا یَطُولَنَّ عَلَیْکُمُ الْأَمَدُ فَتَقْسُوَ قُلُوبُکُمْ. وَ قَالَ علیه السلام: الْآخِذُ بِأَمْرِنَا مَعَنَا غَداً فِی حَظِیرَةِ الْقُدْسِ وَ الْمُنْتَظِرُ لِأَمْرِنَا کَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِی سَبِیلِ اللَّهِ.
منتظر فرج آل محمد(ص) باشید و از رحمت خداوند نومید مشوید، چرا که همانا بهترین اعمال در نزد خداوند عزّوجلّ، انتظار فرج است.
و هم فرمودند: تلاش و ممارست برای کندن کوهها، آسان تر از تلاش برای بدست آوردن فرمانروایی و حکومتی است که وقتش هنوز باقی است.
از خداوند یارى بجویید و صبر و مقاومت کنید، چرا که زمین از آنِ خداوند است که آن را به هر یک از بندگانش که بخواهد به ارث مىگذارد و عاقبت به نفع پرهیزکاران است.(سلطنت و شوکت ابدی در نهایت به پرهیزگاران می رسد و آنها دولت و حاکمیت مستقر و لا زوال پیدا میکنند)
برای دمیدن ظهور قبل از رسیدن به زمان خودش؛ عجول و شتاب زده نباشید که پشیمان میشوید و مبادا زمان به ضرر شما طولانی شود که آنگاه قلبهایتان، قساوت پیدا میکند(چه بسا منظور این است که با اعمال صالح تعجیل در فرج را از خداوند بخواهید تا مبادا بخاطر طولانی شدن غیبت بواسطه اعمالتان، باعث قساوت قلوبتان بشوید و شاید منظور حضرت این باشد که اگر در مهلتی که خداوند با عقب انداختن عقوبت گناهانتان میدهد؛ توبه نکنید هر چه آن مهلت به درازا بکشد، بیشتر باعث قساوت قلبتان میشود)
و فرمود: کسی که پذیرای امر ماست فردا در حظیرة القدس (وادی مقدس بهشت) با ما خواهد بود، و کسی که منتظر امر ماست، همچون کسی است که در راه خدا در خون خود غلتیده باشد.
خصال شیخ صدوق ص ۶۱۶
فضیلت شیعیان آخرالزمان
امام صادق علیه السلام:نزدیکترین حالت بندگان به خدا وبیشترین زمانی که خداوند ازایشان خشنود است هنگامى است که حجّت خدا در میان آنها نباشد و براى آنها ظاهر نشود و آنها محـل او را ندانند. ولى در عین حال معتقد باشند که حجّت خدا باقی است،پس در این زمان شب و روز متوقع فرج (ودرانتظارآن) باشید.
بحار الانوار ج ۵۲ص ۱۴۵
تا کی باید #منتظر ماند!؟
امام حسین(ع) می فرمود: کاری که شما به انتظارش هستید نخواهد شد تا آنکه شما از یکدیگر بیزاری جویید و یکی به رخ دیگری #آب_دهان بیاندازد و بعضی گواهی بر کفر دیگری دهد و یکی آن دیگری را لعن کند. عرض کردم: در چنین دوران خیری وجود ندارد؟ امام حسین (ع) فرمود: همه خیر در آن روزگار است که قائم ما قیام می کند و همه اینها را از میان برمی دارد.
غیبت نعمانی باب 12 روایت 15
سوال / چرا امام زمان، قائم آل محمد نامیده شد؟
ابوحمزه ثمالی می گوید: از حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) پرسیدم: اى فرزند رسول خدا! مگر شما ائمه، همه قائم به حق نیستید؟
فرمود: بلى!
عرض کردم: پس چرا فقط امام زمان (علیه السلام) قائم نامیده شده است؟
فرمودند: هنگامى که جدّم امام حسین علیه السّلام کشته شد فرشتگان گریستند و ضجّه زده و به درگاه الهى نالیده و گفتند: اى خدا و اى سرور ما آیا از کسى که برگزیده و فرزند برگزیده و بهترین خلق تو را کشته غافل هستى؟
خداى عزّ و جلّ به ایشان وحى نمود: اى ملائکه من آرام باشید قسم به عزّت و جلال خودم از قاتلین او انتقام خواهم گرفت اگر چه در زمان بعد باشد، سپس ائمّه اى که از فرزندان امام حسین علیه السّلام هستند را به ایشان نشان داد، آنها مسرور و خوشحال شدند در بین فرزندان حضرت یکى از آنها ایستاده و نماز مى خواند، حقّ تعالى فرمود: با این قائم از قاتلین انتقام خواهم گرفت.
منبع: علل الشرائع صفحه531
امام کاظم علیه السلام فرمودند:
«مگر ممکن است که بدون خروج سفیانی، قائم (عجل الله فرجه) قیام کند؟! نه هرگز. ظهور قائم (ارواحنا فداه) از طرف خدا حتمی است و خروج سفیانی نیز از طرف خدا قطعی است، هرگز قائم (علیهالسلام) بدون سفیانی نخواهد بود».
ابن اسباط میگوید: عرض کردم: آیا قائم (عجل الله فرجه الشریف) در همان سال ظهور میکند؟ فرمود: آنچه خدا اراده کند. گفتم: آیا در سال بعدی ظهور میکند؟ فرمود: خدای تبارک و تعالی هر چه اراده کند، همان را انجام میدهد.
بشارة الاسلام/ ص15
حـــــدیـث آخـــرالزمـــان
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) :
تنها محبوب مردم دینار و درهم باشد،
برای مردم روزگاری فرا رسد که تنها هم و غمشان، شکم آنها، شرف و عزت آنها تجملات زندگی شان، قبله آنها همسرانشان، دین و آئین آنها پول و ثروتشان می باشد، آنها بدترین انسانها هستند و نزد خداوند ارج و مقامی ندارند
هر قدر ثروتشان زیاد شود باز بگویند فقیریم.
منبع : منتخب الاثر : صفحه ۴۳۸
حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف میفرمایند:
براستى که علم ما بر اوضاع شما احاطه دارد و هیچ چیز از احوال شما بر ما پوشیده نیست و نسبت به لغزشهایى که از شما سر میزند شناخت داریم.
بحارالانوار، جلد ۵۳، صفحهی ۱۷۵
امام سجاد علیه السلام:
هشدار که منفورترین مردم نزد خداوند کسى است که سیره امامى را برگزیند ولى از کارهاى او پیروى نکند.
کافی / ج۸ /ص ۲۳۵
امام صادق علیه السلام:
جوانان را دریاب، زیرا که آنان سریع تر به کارهاى خیر روى مى آورند.
کافى، ج ۸، ص ۹۳
اسیر شیطان
حضرت موسی (علیهالسلام) در جایی نشسته بود، ناگاه ابلیس که کلاهی رنگارنگ بر سر داشت نزد موسی آمد. وقتی که نزدیک شد، کلاه خود را برداشت و مؤدبانه نزد موسی (علیهالسلام) ایستاد.
موسی (علیهالسلام) گفت: تو کیستی؟
ابلیس گفت: من ابلیس هستم!
موسی (علیهالسلام) گفت: آیا تو ابلیس هستی؟ خدا تو را از ما و دیگران دور گرداند!
ابلیس گفت: من آمدهام به خاطر مقامی که در پیشگاه خدا داری، بر تو سلام کنم!
موسی (علیهالسلام) گفت: این کلاه چیست که بر سر داری؟
ابلیس گفت: با رنگها و زرق و برقهای این کلاه، دل انسانها را میربایم.
موسی (علیهالسلام) گفت: به من از گناهی خبر ده که اگر انسان آن را انجام دهد، تو بر او چیره میشوی و هر جا که بخواهی، او را میکشی.
ابلیس گفت: اذا اعجبته نفسه و استکثر عمله، و استصغر فی عیبه ذنبه؛
سه گناه است که اگر انسان گرفتار آن بشود، من بر او چیره میگردم:
1- هنگامیکه او، خودبین شود و از خودش خوشش آید؛
2- هنگامیکه او عمل خود را بسیار بشمارد؛
3- هنگامیکه گناهش در نظرش کوچک گردد.
اصول کافی، ج 2، ص 262
پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله):
آن شبی که در معراج بودم هنگام بازگشت، جبرئیل نزد من آمد. به جبرائیل گفتم: آیا حاجتی داری؟
پاسخ داد حاجت من این است که از طرف خدا و من به خدیجه(سلام الله علیها)، سلام برسانی.
بحار الانوار ، ج۱۸ ، ص۳۸۵
رسولالله(صلیاللهعلیهوآله):
مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، او تصدیقم کرده و با ثروت خود براى پیشرفت دین خدا یاریم نمود.
امام حسن مجتبی علیهالسلام:
کسی که در قلبش جز رضا و خشنودی خدا خطور نکند، چون خدا را بخواند من ضامنِ اجابت دعای او هستم.
امام حسن (علیه السلام) در جواب مردی که عرض کرد، من از شیعیان شما هستم، فرمود:
ای بنده خدا! اگر مطیع اوامر و نواهی ما باشی، راست می گویی. ولی اگر چنین نباشی ، پس با ادعای منزلت والایی که تو اهل آن نیستی بر گناهانت میفزای.
مگو من از شیعیان شما هستم. بلکه بگو، من از دوستداران شما و دشمن دشمنان شما هستم.
در اینصورت تو آدم خوبی هستی و به خوبی گرایش داری.
ترجمه میزان الحکمه ج 6 ص 2928
کسانی که دعایشان مستجاب است
عَنِ النَّبِیِّ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِه قالَ: أرْبَعَةٌ لا تُرَدُّ لَهُمْ دَعْوَةٌ وَ یُفْتَحُ لَهُمْ أبْوابُ السَّماءِ وَ یَصِیرُ إلی الْعَرْشِ: دُعاءُ الْوالِدِ لِوَلَدِهِ وَ الْمَظْلُومِ عَلی مَنْ ظَلَمَهُ، وَ الْمُعْتَمِرِ حَتّی یَرْجِعَ وَ الصَّائِمِ حتّی یَفْطُرَ.
چهار کس هستند که دعای آنان رد نمی شود و ابواب (رحمت) آسمان در برابر دعای آنان گشوده و تا به عرش الهی راه می یابد:
دعای پدر درباره فرزند،
دعای مظلوم علیه ظالم،
دعای زوّار خانه خدا تا باز گردد،
و دعای شخص روزه دار تا افطار کند.
مرآة العقول، ج 12، ص173
امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
هرگز سختیها و بیچارگی های
خود را برای مردم تشریح نکن، اولین
اثرش این است که وانمود میکند تو
در میدان زندگی زمین خورده و از روزگار
خسارت دیده ای و در نظرها کوچک
میشوی و شخصیت و احترامت از میان میرود.
بحار الانوار ، ج۱۱ ، ص۱۱
مسجد، آسایش و آرامش و ضمانت عبور از صراط ...
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
من کانت المساجد بیته ضمن الله له بالروح والراحه والجواز علی الصراط
هرکس خانه اش مسجد باشد، خداوند آسایش و آرامش و عبور از صراط را برای او ضمانت کرده است.
مستدرک الوسائل_ج۳، ص ۳۶۲
هر چه میشود باید قرآن تلاوت کنیم
امام خامنه ای:
نفْس قرائت قرآن باارزش است. خدای متعال به بزرگترین موجودی که خلق کرده، یعنی وجود مقدّس نبیّ اکرم (ص)، دستور میدهد که قرائت کن!... در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند؛ همهی ما باید تلاوت کنیم.... هر چه میشود [بخوانیم]: «فَاقرَءوا ما تَیَسَّرَ مِنه»؛ بعضیها روزی پنج جزء میخوانند، بعضیها روزی یک جزء میخوانند، بعضیها روزی یک حزب میخوانند؛ شما [اگر] نمیتوانید، روزی یک صفحه بخوانید، روزی نیم صفحه بخوانید، [امّا] بخوانید. قرآن باید تلاوت بشود.
بخشی از بیانات رهبر انقلاب در محفل انس با قرآن کریم. ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
امام خامنه ای:
امیرالمؤمنین از لحظهای که مسئولیت حکومت را قبول کرد، تا لحظهای که فرق مبارکش در محراب عبادت شکافته شد، یک روز و یک ساعت از مطالبهی آن حقی و حقیقتی که اسلام به خاطر او بنا شده بود، دست برنداشت؛ نه رودربایستی، نه مجامله، نه ملاحظه، نه ترس، نه ضعف، مانع او نشد.
جهش تولید با مشارکت مردم
امام خامنه ای:
اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم باید پای مردم را به عرصهی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم.
در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد که من انشاءاللّه توضیح خواهم داد در این باره و این ظرفیّتها بایستی فعّال بشود، باید از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود.
لذا من به این مناسبت شعار امسال را این قرار دادم: «جهش تولید با مشارکت مردم» این شعار امسال است.
انتظار فرج
امام خامنه ای: انتظار فرج یعنی همهی سختیها قابل برداشته شدن و برطرف شدن است. نه اینکه بنشینید انتظار بکشید؛ بلکه دل شما گوشبهزنگ باشد... ۱۴۰۲/۱/۲۹
دل امام حسین(ع) برای پیامبر(ص) تنگ میشد، به حضرت علیاکبر(ع) نگاه میکرد
امام خامنه ای: امام حسین در دوران کودکى، محبوب پیامبر بود؛ خود او هم پیامبر را بىنهایت دوست مىداشت. شش، هفت ساله بود که پیامبر از دنیا رفت. چهرهى پیامبر، به صورت خاطرهى بىزوالى در ذهن امام حسین مانده است و عشق به پیامبر در دل او هست. بعد خداى متعال، علىاکبر را به امام حسین مىدهد. وقتى این جوان کمى بزرگ مىشود، یا به حد بلوغ مىرسد، مىبیند که چهره، درست چهرهى پیامبر است؛ همان قیافهاى که این قدر به او علاقه داشت و این قدر عاشق او بود، حالا این به جد خودش شبیه شده است. حرف مىزند، صدا شبیه صداى پیامبر است. حرف زدن، شبیه حرف زدن پیامبر است. اخلاق، شبیه اخلاق پیامبر است؛ همان بزرگوارى، همان کرم و همان شرف.
بعد اینگونه مىفرماید: «کنا اذا اشتقنا الى نبیک نظرنا الیه»؛ هر وقت که دلمان براى پیامبر تنگ مىشد، به این جوان نگاه مىکردیم. ٧٧/٢/١٧
نهراسیدن ملت ایران از قدرتمندان
امام خامنه ای:
ما نگرانی نداریم و از کسی نمیترسیم. ما از چه کسی بترسیم؟ «فلا تخشوهم و اخشون» ( سوره مبارکه المائدة آیه 3) خدای متعال میفرماید: از هیچ قدرتی نهراسید. ملت ما از هیچ قدرتی نهراسیده است، باز هم نمیهراسد و هیچ قدرتی نسبت به این انقلاب و این کشور، هیچ غلطی نمیتواند انجام بدهد ... 1369/06/07
حفظ ارتباط با خدا، راه بهترین امت شدن
امام خامنه ای:
اگر میخواهید همان امتی باشید که «کنتم خیر امّة اخرجت للنّاس» (سوره مبارکه آل عمران آیه 110)، ارتباطتان را با خدا حفظ کنید. این دلها را از یاد خدا پُر کنید و به محبت خدا جلا بدهید و به ذکر الهی منوّر نمایید. این، آن کیمیا و آن کبریت احمری است که همه چیز در مقابل آن کوچک است.1369/06/07
امام خامنه ای:
ملتى که به خدا متکى و معتقد باشد و حقیقتا اعتماد به خدا در قلب او باشد، شکستناپذیر است و هیچچیز نمىتواند او را به عقبنشینى وادار کند ... 1369/06/07
چگونه با وجود نازنین امام
زمان ارواحنا فداه رفـاقت کنیم؟
عالم بزرگ آیت الله العظمی
کشمیری (ره) میفرمودند:
۱- روزانه چند دقیقه با حضرت
خلوت کنید و متوجه ایشان بشوید.
۲- زیارت آل یس را بخوانید.
۳- زیاد بگویید: «یا صاحبَ الزَّمانِ
اَغِـثْـنِیْ، یا صاحِبَ الزَّمانِ أدْرِکْـنی،
ألمُستَعان بِکَ یَابنَ الحَسَن
۴- با حضرت دردِ دل کنید و
توسلاتی داشته باشید.
ان شاء الله یک خرده یک خرده
با حضرت رفاقت پیدا میشود.
مولا علی(؏) در خطبهٔ
۱۴۹ نهج البلاغه میفرمایند:
به زودی از من جسدی بی جان خواهد ماند
پس از آن همه تلاش و جنبش،
و پس از آن همه سخنوری
ساکت و خاموش خواهم شد
ساکن و بی حرکت؛
پس آرام خفتنِ من، خاموشی دیدگانم
از حرکت بازماندن دست ها
پاها، سر و گردنم
برای عبرت گیرندگان
از هر سخنی مؤثرتر است؛
بعدها به یاد زندگی من خواهید افتاد
رازهای درونم برای شما آشکار خواهد شد
پس از آن که جای من را خالی دیدید
و دیگری بر جای من نشست
«مـرا خواهـید شنـاخت»
حضرت رقیه (سلام الله علیها)، کوچکترین دختر حضرت امام حسین (علیهالسلام) و بنا به نقلی بانو ام اسحاق (رض) است که پس از وقایع کربلا شهید شد. تاریخ دقیق تولد ایشان مشخص نیست. اما نقل شده است در نیمه دوم ماه شعبان متولد شدند و این امر موجب شده تا شیعیان از تاریخ ۱۷ تا ۲۸ شعبان را ایام ولادت ایشان نامگذاری کنند.
https://imamhussain.org/persian/31216
شهدای والامقام واقعه کربلا
یا لَیتَنِی کُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً
عمرو بن عبد اللّه جندعى
عَمرو بن عبداللّه جُنْدُعی از شهدای واقعه کربلا. وی از قبیله هَمْدان بود و پس از ورود امام حسین(ع) به کربلا و پیش از روز عاشورا به سپاه امام(ع) پیوست.
درباره چگونگی شهادت عمرو دو قول وجود دارد:
1- در حمله اول لشکر عمر بن سعد به یاران امام حسین(ع) به شهادت رسید.
2- محمد سَماوی (درگذشت 1370ق) در کتاب اِبصار العین از الحدائق الوردیه اثر حُمَیْد بن احمد مُحَلِّی از شرححالنگاران زیدیه، (درگذشته 652ق) ) نقل کرده است که عمرو بهواسطه جراحات فراوان و ضربهای که به سرش خورد، بیهوش شد، قبیلهاش او را از میدان نبرد خارج کردند و پس از یک سال، وفات یافت.[4] در زیارت الشهدا آمده است «السَّلامُ عَلَی الْمُرَتَّثِ مَعَهُ عَمْرُو بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْجُنْدُعِیِّ: سلام بر همراه او [سَوَّارِ]، مجروحی که در بیرون از معرکه فوت شد».
سه عنصر اصلی انتظار فرج:
۱_ قانعنبودن به وضع موجود؛
۲_ امیدِ دستیابی به وضع مطلوب؛
(صلح و عدالت جهانی)
۳_ تلاش برای رسیدن به آن
استاد شهید مطهری:
شخص منتظر در دوران غیبت دارای وظایف فردی و اجتماعی است؛ از جمله:
شناخت و شناساندن امام عصر(عج)، پیوند قلبی با امام، ایجاد محبت حضرت بین مردم، دعا برای سلامتی و تعجیل در فرج ایشان؛ رعایت تقوا و نقش اصلاح گری در جامعه
مدار جاودانگی
سردار قاسم سلیمانی: هر کس به مدار مغناطیسی علیبنابیطالب (ع) نزدیکتر شد، این مدار بر او اثر میگذارد؛ او کمیلبنزیاد میشود، او ابوذر غفاری میشود، او سلمان پاک میشود. ۹۵/۲/۱۴
شهید حاج قاسم سلیمانی:
امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص) ...
برای نجات اسلام خیمه ولایت را رها نکنید
برادران و خواهرانم! جهان اسلام پیوسته نیازمند رهبری است؛ رهبری متصل و منصوب شرعی و فقهی به معصوم. خوب میدانید منزّهترین عالِم دین که جهان را تکان داد و اسلام را احیا کرد، یعنی خمینی بزرگ و پاک ما، ولایت فقیه را تنها نسخه نجاتبخش این امت قرار داد؛ لذا چه شما که به عنوان شیعه به آن اعتقاد دینی دارید و چه شما که به عنوان سنّی اعتقاد عقلی دارید، بدانید [باید] به دور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمهی رسولالله است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است. دور آن بچرخید. والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیتاللهالحرام و مدینه حرم رسولالله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمیماند؛ قرآن آسیب میبیند ...
خامنهای عزیز را عزیزِ جان خود بدانید
... از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیّفقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را عزیزِ جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید ...
جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی میکند. بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد. دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و [دشمنان]چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آنها و فشار آنها، شما را دچار تفرقه نکند.
اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام، چون گرگ درندهای این کشور را میدرید؛ آمریکا، چون سگ هاری همین عمل را میکرد
بدانید که میدانید مهمترین هنر خمینی عزیز این بود که اوّل اسلام را به پشتوانه ایران آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد. اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام، چون گرگ درندهای این کشور را میدرید؛ آمریکا، چون سگ هاری همین عمل را میکرد ...
شهید حاج #قاسم_سلیمانی:
همهی دعوای غرب با عالم اسلام بر سر مسجدالاقصی و همهی توطئههای حول عالم اسلامی هم بر سر همین مسجد است.
شهید حاج قاسم سلیمانی: شهید همت سوار بر موتور نه سوار بر بنز ضدگلوله به صورت ناشناس به شهادت رسید و تا ساعتها کسی نمیدانست او همت است ...
شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی :
صحنه های دردناکی که در
#فلسطین شاهد هستیم
قلب ما را به درد می آورد
و سینه را آکنده از غم می نماید
غمی که درون خود یک
خشم عمیق را نهفته دارد،
خشمی که در وقت مناسب
آن را بر سرِ صهیونیست های مجرم
خواهیم ریخت ...
شهید حاج حسین خرازی:
یادمون باشه که هر چی برای خدا کوچیکی و افتادگی کنیم خدا در نظر دیگران بزرگمون میکنه.
شهید سید مرتضی آوینی:
دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح چه بسیارند اهل دین ...
امیر جهاد با نفس
امام خامنه ای:
از اوایل انقلاب تا وقت شهادت، حقّاً و انصافاً جز خیر از این مرد [شهید صیادشیرازی] چیزی ندیدیم. آنچه در میدانهای جهاد از او بروز کرد، کارهای بزرگی بود؛ هم در میدان جنگ و هم بیرون از میدان جنگ. چیزی که مهمّ است، این است که یک نفر علاوه بر جنگ با دشمنان، در جهاد با نفس هم پیروز شود. 1378/2/19
https://www.khatesorkh.ir/index.php?martyr_id=987
بخشی از وصیت نامه شهید محمد اکبری
شهادت: 1362/12/07 ... عملیات خیبر در جزیره مجنون
اگر این شهیدان نبودند و فداکاری آنان نبود، ما زندگی ذلت بار و ننگین داشتیم و زیر بار بیگانگان بودیم؛ اینها بودند که سد راه دشمنان خونخوار اسلام شدند و از تجاوز آنها به حریم اسلام جلوگیری نمودند ... امید است که امام را تنها نگذارید ...
شهید داریوش صبح رویان
شهید داود رازقندی
شهید داود شاملو
شهید داود ترک
شهید ابراهیم احمدی نژاد
شهید ابراهیم جونبحش
شهید عین الله علیزاده
شهید عیوض نعمت زاده
شهید اسماعیل حسنی
https://harimeharam.ir/shohada/22/2
شهید مدافع حرم شهید جمال رضی (ابوطاها)
شهادت : 1395/01/14 | حلب - سوریه
بخشی از وصیت نامه
شما را از تبری از دشمنان که رهبر از آنها نهی کرده توصیه میکنم و همیشه در مسیر اسلام و انقلاب حرکت کنید و یاور رهبری عزیز باشید که راه او راه حسین (ع) است ...
کانال فضیلتها | کانال طاووس الجَنَّه | کانال شَرحِ سِرّ ( تماشاگه راز)
پایگاه اطلاعرسانی سید ابراهیم رئیسی:
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم
*****
التماس دعا
- ۰۳/۰۲/۱۵